fbpx

Omkijken en vooruitzien

Tja, en toen was het alweer januari 2022! Het is ongelooflijk dat er alweer een jaar voorbij is.

En wat was het, wederom, een raar jaar. We begonnen in lockdown. Maandenlang lag het muzikale leven zo goed als stil. Gelukkig kon er online een hoop gedaan worden en werden er veel samenspeelvideo's opgenomen.

Na maanden thuis zitten mochten we vlak voor de zomer weer echt gaan repeteren. Wat was iedereen blij! De eerste noten samen waren voor veel mensen een enorme opluchting.

En over blij gesproken: wat een fan-tas-tisch gevoel was het om in het laatste weekend van september zelfs drie concerten te dirigeren! Ik werd er emotioneel van..

Helaas was Corona ons toch weer te snel af en waren we in december weer bijna terug bij af. In de avonden mocht niet meer gerepeteerd of lesgegeven worden.

De meeste activiteiten konden gelukkig verplaatst worden, zodat er in ieder geval wel nog live gemusiceerd kan worden... Maar helaas, het werd nog erger: er werd een lockdown afgekondigd, waardoor repeteren en lessen onmogelijk werden. En dat is de situatie waar we nu nog steeds in zitten.

En toch kijk ik met een redelijk goed gevoel terug op het afgelopen jaar. NIet alles kon of ging zoals ik het graag had gewild, maar ik kan vol overtuiging zeggen dat ik me voor de volle 100% heb ingezet om de muziek levend te houden. En in de meeste gevallen is dat ook nog eens best wel goed gelukt.

Natuurlijk hoop ik van harte dat 2022 ons meer muzikale mogelijkheden zal gaan bieden! Mijn voornemen is in ieder geval om ook in het nieuwe jaar alles te geven om de muziek levend te houden!

Hoe ik dat ga doen? In ieder geval door open-minded te zijn en in te spelen op de situatie.

Ik wens jullie allemaal een hele gezellige jaarwisseling en een ongelooflijk mooi en vooral gezond 2022! 

Enne, helpen jullie mee de muziek levend te houden?!

Muzikale groet,
Judith