fbpx

Over mij!

 

Als musicus vind ik het belangrijk om mijn leerlingen, of beter gezegd mijn pupillen en mijn orkestleden hun eigen weg te laten vinden in de wondere wereld van de muziek. Samen op ontdekkingsreis gaan in de muziek, dat is fantastisch.

Als coach bepaal ik niet de bestemming, die wordt door mijn pupil bepaald. Ik ben een soort navigatiesysteem, ik ken meerdere routes naar die bestemming en samen kijken we welke route het beste past.

Ik ben Judith

en muziek is mijn leven! En ik doe niets liever dan anderen ook de liefde voor muziek meegeven op een manier die bij hen past. 

Mijn liefde voor blaasmuziek is mij als het ware met de paplepel ingegoten: mijn ouders spelen beiden een blaasinstrument (moeder cornet, en vader trompet), evenals mijn opa (saxofoon) en mijn tante (bugel).

Toen ik 7 jaar oud was, ben ik begonnen met bugel spelen bij de plaatselijke muziekvereniging Concordia in Krabbendijke. Mijn eerste bugellessen kreeg ik van mijn moeder. Op 8-jarige leeftijd kreeg ik les aan de Zeeuwse Muziekschool, en snel daarna maakte ik, in eerste instantie tegen wil en dank, de overstap naar de bariton en later euphonium. Al snel werd mijn euphonium mijn beste maatje, mijn steun en toeverlaat.
Ik wilde niets liever dan in mijn vrije tijd lekker muziek maken, of ik nou boos of verdrietig was of hartstikke blij, muziek was (en is!) altijd heerlijk!

Op 12-jarige leeftijd mocht ik soleren met het Gelders Fanfare Orkest. Het enthousiasme waarmee dirigent Tijmen Botma het orkest én mij begeleidde tijdens de voorbereiding, maakte dat ik het zeker wist: ik wilde later dirigent en muziekdocent worden. Ik wilde óók dat fantastische gegeven muziek op een educatieve manier gaan delen met anderen!

Ik studeerde ijverig verder en twee jaar later begon ik aan de vooropleiding van het toenmalige Brabants Conservatorium (tegenwoordig Fontys Conservatorium).
In 2003 startte ik daar vervolgens met de vakopleiding euphonium bij Piet Joris en vanaf 2004 studeerde ik HAFA-directie bij Hardy Mertens. Sinds 2007 mag ik mezelf op het gebied van euphonium (docerend) Bachelor of Music noemen, en als dirigent ben ik sinds juni 2009 afgestudeerd als Master of Music aan de Alliantie Kunsten Fontys en Zuyd.

Mijn werkgebied

Momenteel werk ik als dirigent bij twee orkesten van Amor Musae Prinsenbeek, bij orkest Pro Musica in Etten-Leur en bij De Scheldezonen Hoogerheide. Daarnaast dirigeer ik het regionaal opleidingsorkest van de gemeente Woensdrecht.
Als koperdocent ben ik werkzaam bij De Scheldezonen Hoogerheide, De Hoop Ossendrecht en Sint Cecilia Huijbergen. 
Daarnaast geef ik vooral heel veel privé coachings en workshops. Hieronder vind je een overzicht van al mijn diensten.