fbpx

Er zit muziek in mijn zomer

Ik krijg van veel mensen de vraag hoe ik eigenlijk zelf mijn zomervakantie doorbreng dit jaar.
En hoewel ik in mijn blogs graag zinnige informatie met jullie deel, wil ik voor deze keer een uitzondering maken en jullie vertellen hoe mijn zomer er dit jaar uit ziet.

We zouden naar Griekenland gaan, bijna 2 weken cultuur en natuur snuiven.. De vakantie kon in principe doorgaan, maar met alle Corona-perikelen leek het ons geen fijn idee om dan met een vliegtuig op vakantie te gaan. Bovendien zou onze vakantie, door de regelgeving in Griekenland, er ook anders uitzien dan we graag zouden willen. Dus contact gelegd met onze reisorganisatie Eliza was here, en gelukkig boden zij ons een gratis omboekmogelijkheid. Griekenland houden we dus nog tegoed.

We blijven dit jaar dus in Nederland. Er was nog even een plan voor een weekendje ergens in België, maar ook dat hebben we afgezegd. Ikzelf heb 6 weken vakantie, (waarvan er nu alweer anderhalf voorbij zijn, haha) dus tijd genoeg om te ontspannen en relaxen zou je zeggen.

Ik heb natuurlijk deze zomer het programma ‘Judith’s musical summer vibes’ opgezet. Dus ik heb wel wat muziekdingetje te doen: video’s opnemen, webinars voorbereiden en ook wat coachings geven aan mensen die ook thuis zijn en deze tijd juist willen aangrijpen om hun muzikale skills een boost te geven.

Daarnaast heb ik in de Corona-tijd mijn schildercapaciteiten (her)ontdekt, dus ik probeer het huis mooi op te schilderen, en dat is erg leuk en ontspannend om te doen, is voordeliger dan het laten doen en geeft bovendien veel voldoening de komende tijd (toch weer een paar jaar)! En er zijn natuurlijk meer klusjes in en om het huis die vaak wat zijn blijven liggen.. Gordijnen wassen, ramen lappen.. Genoeg te doen dus!

Maar er moet ook ontspand worden, en de vragen die ik krijg gaan met name daarover. De mensen die mij kennen weten dat ik een bezig bijtje ben en niet goed stil kan zitten, maar ik kan jullie verzekeren.. Op den duur komt het moment dat het me wel lukt in zo’n lange vakantie. Nu we niet weggaan moet ik er wel wat meer moeite voor doen, want thuis blijf je wel meer bezig natuurlijk.

Dus ik plan heel bewust ook rust in! Dat kan zijn lekker een middag liggen lezen in de zon (en in het zwembad in de tuin), een fijne verwenbeurt bij mijn kapper, een heerlijke wandeling (deze week loop ik 4x 10km), een dagje sauna of een museumbezoek, en natuurlijk ook tijd doorbrengen met vrienden, dat is altijd ontspannend!

En als ik mijn hoofd niet goed ‘stil’ krijg, dan weet ik gelukkig voldoende ademhalingsoefeningen om mezelf snel tot rust te krijgen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze oefening? Deze gebruik ik trouwens ook vaak als start van een studeersessie!

Ik hoop dat jullie nu een beetje een beeld hebben van mijn vakantie dit jaar!